По думите на говорителя на Кремъл западните политици са виновни за спирането

...
По думите на говорителя на Кремъл западните политици са виновни за спирането
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Европейските граждани ще получат инсулти, когато видят сметките си за ток

По думите на представителя на Кремъл западните политици са виновни за прекъсването на " Северен поток 1 "

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков упрекна европейските политици за прекъсването на газопровода " Северен поток ". Заявката бе дадена в изявление за предаването " Москва. Кремъл. Путин " по съветския Първи канал, предаде 

" Ако европейците взимат безусловно неуместно решение, с което отказват да обслужват своето съоръжение, или по-скоро оборудването, което принадлежи на " Газпром ", само че което те са задължени по контракт да обслужват - това не е по виновност на " Газпром ", а на политиците, които са взели решенията за глобите. " По думите на представителя на КремълДмитрий Песков западните политици са виновни за прекъсването на " Северен поток 1 ".

Според Песков, представен от " Интерфакс ", европейците са задължени по контракт да поддържат централата, която е благосъстоятелност на съветския енергиен колос " Газпром ".  " А в този момент политиците се грижат " жителите им да получават инсулти, когато видят сметките си за ток ", сподели Песков, визирайки бързо растящите цени на силата.

" Сега, когато застудее, обстановката ще се утежни още повече ", добави представителят на Кремъл.

Също по този начин съгласно представителя на Путин, профилактики се организират по регламентирани периоди. В края на краищата " Газпром " в продължение на доста десетилетия е изграждал репутацията си на надежден гарант на енергийната сигурност и на благонадежден снабдител. И ние сме уверени, че " Газпром " не е направил нито една стъпка, която да разклати тази известност ", сподели Песков.

Припомняме, че само преди два дни Дмитрий Медведев предизвести, че няма да има съветски газ в Европа, в случай че бъде натрапен таван на цената му. Това към този момент не се разисква, въпреки че страните от Г7 се оповестиха за таван на цените на съветския нефт.

Единственият работещ мотор в Портовая бе спрян на 31 август за рутинна поддръжка, в началото оповестено за няколко дни. След прекъсването в сряда предходната седмица, от съветска страна оповестиха, че при проверка е открито приключване на петрол и " Ростехнадзор "  е забранил по-нататъшната употреба на тръбопровода до премахване на " откритите груби нарушавания ". Което и значи, че природният газ е възможно изобщо и да не потече по тръбата.

Москва намали доставките по тръбопровода до 40% от потенциала през юни и до 20% през юли, обвинявайки проблеми с поддръжката и наказания, които съгласно Русия пречат на връщането и инсталирането на съоръжение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР